Hoevekip met linzen en Comté-aardappel

De Comté is een Franse kaas, afkomstig uit de Jura, uit de Franche-Comté. De Comté wordt nog in vele kleine kaasmakerijen geproduceerd. Hij is lekker in blokjes aan het aperitief, op de kaasschotel en in talloze gerechten te gebruiken .

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Maak een bouillon van 500 ml water en het bouillonblokje.
  3. Bereiding
  4. Fruit de linzen in een beetje olie.
  5. Voeg de ui en wortel toe en laat ze kort meestoven.
  6. Voeg de laurier en de tijm toe.
  7. Voeg de witte wijn en de bouillon toe en laat garen.
  8. Kook de aardappelen ongeschild in gezouten water.
  9. Haal het pulp uit de aardappel en vermeng met de peterselie, de Comté en 1 eetlepel Solo Vloeibaar en kruid het mengsel naar smaak.
  10. Vul de aardappelen opnieuw met dit mengsel en hou ze warm.
  11. Bak de kip op een zacht vuur in een beetje Solo Vloeibaar.
  12. Blus na het bakken de pan met het linzenmengsel.
  13. Voeg indien nodig wat water toe.
  14. Schik het vlees op warme borden en giet het linzenmengsel erover.
  15. Werk af met de aardappels.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Lucrèce_2 op 05 juli 2016 om 18u20

In de linzen bereiding voeg ik altijd een takje groene selder bij.

Gepost door Solo op 07 juli 2016 om 12u54

Dankjewel voor de tip Lucrèce!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?