Recept 55***** (3 stemmen)

Hazelnotentaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Cake bakken

tijd
25 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Doe 225 g Solo Patisserie in een kom, voeg er 225 g fijne kristalsuiker bij en mix tot een glad geheel. Voeg de vanille-essence, de eieren en de 250 g zelfrijzende bloem toe en mix verder. Verdeel het beslag over de springvormen en bak de cakes 30 min. in de voorverwarmde oven. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  2. Doe intussen 150 g Solo Patisserie en de poedersuiker samen met de hazelnootpasta in een mengkom en klop met de mixer tot een romige crème. Strijk een dikke laag van deze vulling uit over de bovenkant van één cake. Leg de andere cake er bovenop en bestrijk de bovenkant en de zijkant van de gehele cake met de crème. Laat de vulling, in ca. 30 min. in de koelkast opstijven.
  3. Rooster intussen de gehakte hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Smelt 25 g Solo Patisserie op lage kracht in de microgolfoven en voeg de room en de fijngehakte chocolade toe. Roer tot een glad glazuur. Strijk dit mengsel met de spatel uit over de bovenkant van de cake en bestrooi met de geroosterde hazelnootjes.
  4. Jouw heerlijke feestdessert is klaar!
Tip

Serveer deze feestelijke hazelnotentaart als nagerecht of bij de koffie.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door trischtje op 12 december 2016 om 16u05

wel vermelden van de 250 gr bloem in het recept om klaar te maken

Gepost door Solo op 14 december 2016 om 10u57

Hoi Trischtje, bedankt om dit op te merken. We zullen dit nagaan en toevoegen. Nog veel bakplezier gewenst! :) Groetjes, Het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie