Recept 35*** (7 stemmen)

Gratin van peren met amandelen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Taart & Gebak

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Klop de eierdooiers en de suiker tot ze wit en schuimig zijn (zo dik als mayonaise).
  2. Klop de room bijna stijf en vermeng met het mengsel.
  3. Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine stukjes.
  4. Verdeel ze over 4 soepborden.
  5. Strijk het bakblik uit de oven in met wat Solo en rooster de amandelen in een op 200° voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren.
  6. Strooi de amandelen over de peren en giet er het eimengsel over.
  7. Bak het geheel in een op 200° voorverwarmde oven tot je dessert een mooi bruin kleurtje heeft.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 29 oktober 2013 om 13u29

Dag Monique, we zien niet meteen wat er mis kan gegaan zijn. Heb je de eieren met de suiker echt schuimig geklopt? De massa moet luchtig en lichtgeel zijn, zoniet bestaat inderdaad de kans dat ze niet stevig wordt tijdens het bakken. En die 150 gram suiker is effectief nodig in dit recept, omdat die er mee voor zorgt dat het eimengsel zo luchtig wordt tijdens het kloppen. En uiteraard raden we aan om te checken of de diepe borden die je voor dit recept gebruikt ovenbestendig zijn. Jouw suggestie om crème brûlée-schaaltjes te gebruiken is natuurlijk ook prima. Bedankt voor de tip! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie