Recept 45**** (3 stemmen)

Gezouten wafels met spinazie, krokante sla en gerookte eendenfilet

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Wafels bakken met Solo Open Kitchen

tijd
20 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was de spinazie en kook hem gedurende 2 minuten in kokend water. Laat uitlekken en afkoelen. Hak de spinazie vervolgens fijn.
  2. Smelt de Solo au bain-marie en meng met de bloem, melk, 5g zout en eieren. Voeg ook de spinazie toe en meng het geheel goed.
  3. Bak van dit beslag de wafels met een wafelijzer.
  4. Was alle groenten, schil de wortelen en snij alle groenten in fijne reepjes. Meng de groenten onder elkaar en werk af met de azijn, een scheut olijfolie, limoensap en dille.
  5. Leg de wafels op de borden. Dresseer de salade en een sneetje eendenborst ernaast.
Tip

Het basisbeslag blijft altijd dezelfde, maar je kan meer of minder andere ingrediënten toevoegen. Voor een hartige wafel kan je er bijvoorbeeld een snuifje curry of kardemom aan toevoegen, of een andere groente naar keuze. Voor een zoete wafel kan je onder andere vanillesuiker, rozijntjes, kaneel, … toevoegen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door poperinge op 15 april 2013 om 09u44

bedankt!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie