use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gewokte runderlapjes met witloof, gember en chili
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gewokte runderlapjes met witloof, gember en chili

Gewokte runderlapjes met witloof, gember en chili

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g rundsteak
  • sesamolie
  • Solo
  • 2 - 3 kropjes witloof
  • 150 g peultjes
  • 1 handvol shiitake
  • 300 g jasmijnrijst
  • 1 tl gele kerriepasta
  • 1 ui
  • 3 el kokosmelk
  • 1 handvol verse korianderblaadjes
  • Marinade:
  • 2 cm gember
  • 1 rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de rundsteak in reepjes. Schil de gember en snijd hem fijn. Snijd de chilipeper overlangs door, verwijder de zaadlijsten en snipper hem fijn of snijd hem in ringetjes (als je de zaadjes behoudt, wordt het gerecht pittiger). Pel het teentje knoflook, verwijder de groene kiem en snipper het fijn. Meng met de rest van de ingrediënten van de sojasaus. Laat hierin het vlees minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
  2. Maak de rijst klaar volgens de instructies op de verpakking. Schil de ui en snipper hem fijn. Verhit een klontje Solo in een pan en bak de uisnippers glazig, voeg de gegaarde rijst en de kokosmelk toe en werk af met de korianderblaadjes.
  3. Was het witloof en de peultjes zorgvuldig en borstel de shiitake. Snijd het witloof in reepjes. Verhit een wok en doe er een klontje Solo in. Roerbak de witloofreepjes, peultjes en shitake.
  4. Haal de runderreepjes uit de marinade. Verhit een wok en roerbak de reepjes kort. Werk af met een klein scheutje sesamolie.
  5. Serveer de rijst met de groenten en runderreepjes en werk af met korianderblaadjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.