Gevulde kalkoen

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten voor 8 personen:
  2. 1 stevige appel (Elstar, Jonagold)
  3. 2 bosuitjes
  4. 100 g pecannoten
  5. 1 bakje verse basilicum
  6. ± 200 g saucijsjes
  7. zout
  8. versgemalen peper
  9. 1 kalkoen à ± 3 kg
  10. 1 eetlepel milde currypasta
  11. 100 g zachte boter of margarine
  12. 100 g ontbijtspek
  13. cocktailprikkers
  14. Bereiding:
  15. De oven voorverwarmen op 175° C of gasovenstand 3.
  16. De appel schillen en in stukjes snijden. De bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. De pecannoten grof hakken. De basilicum fijnhakken. Het vel van de saucijsjes openknippen en het saucijzenvlees in een kom doen. De appel, bosui, pecannoten en basilicum door het vlees mengen en zout en peper naar smaak toevoegen.
  17. De buikholte van de kalkoen bestrooien met zout en peper en vullen met het vleesmengsel. De opening dichtsteken met cocktalprikkers.
  18. Twee stukken aluminiumfolie van ± 50 cm kruislings over elkaar in een braadslede leggen. De currypasta door de boter roeren en de kalkoen rondom, en vooral ook in kieren tussen poten, royaal bestrijken met het botermengsel. De kalkoen met de borst naar boven in het midden van de aluminiumfolie leggen en beleggen met plakjes spek.
  19. De folie rond de kalkoen omhoog vouwen en losjes dichtvouwen, er moet ruimte tussen kalkoen en folie zijn. De braadslede in de oven schuiven en de kalkoen ± 2 1/2 uur braden.
  20. De aluminiumfolie openvouwen en de plakjes spek wegnemen. De oven op 200°C of gasovenstand 4 zetten en de kalkoen in nog 20 à 30 minuten knapperig bruin braden. Regelmatig bedruipen met braadvet.

Advertentie

Reacties (3)

Gepost door Delphine31 op 17 november 2016 om 11u00

Hallo super kokjes, ik lees hier een heel mooi recept van die kalkoen, maar ik als bleutje onder jullie,vroeg me af welke socijsjes jullie bedoelen?klinkt mss een domme vraag maar ik wil het echt proberen temaken.e n kan dit ook zonder de nootjes? Dikke merci om me hier bij te helpen slagen in een mooie kerst avond x

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?