use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gestoofde wortelen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gestoofde wortelen

Gestoofde wortelen

Recept van Peet456.
Worteltjes doen het altijd goed als bijgerecht bij een maaltijd. Dit recept verklapt je de állerlekkerste manier om wortelen te stoven. Zeker proberen!

Recept van Peet456.
Worteltjes doen het altijd goed als bijgerecht bij een maaltijd. Dit recept verklapt je de állerlekkerste manier om wortelen te stoven. Zeker proberen!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    4
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 8 grote wortelen
  • 1 stuk ajuin
  • 2 takjes verse tijm
  • peper en zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel Maizena
  • 1 koffielepel mosterd

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schraap de wortels en snij ze doormidden in dunne plakken. Snij deze op hun beurt in kleine reepjes. Pel de ajuin en snipper hem fijn.
  2. Laat een klontje boter smelten en laat de ajuin stoven zonder te bruinen. Voeg dan de worteltjes toe en laat een paar minuutjes mee stoven.
  3. Voeg peper, zout en tijm toe en overgiet de worteltjes met water zodat deze bijna oversopt worden. Voeg vervolgens een eetlepel suiker toe. Indien je de worteltjes iets pittiger wil, kan je ook een klein lepeltje mosterd toevoegen.
  4. Laat de worteltjes nu verder pruttelen op een zacht vuurtje en roer af en toe.
  5. Haal de worteltjes van het vuur wanneer ze beetgaar zijn.
  6. Om de wortelsaus te binden gebruik je een kleine eetlepel aardappelzetmeel. Los de aardappelzetmeel eerst op in een klein beetje water en meng met de worteltjes.

TIP

lekker met aardappelpuree en stoofvlees.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.