Gestoofd varkensvlees met appel en salie en aardappelpuree

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Haal een deel van het groene blad van de prei en spoel de prei goed schoon. Snijd 1 prei in dunne ringetjes en de rest van de prei in stukjes van 3 cm. Schil de appels, snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Snijd het varkensvlees in blokjes van 3 cm en strooi er 2 theelepels zwarte peper en 2 eetlepels paprikapoeder over.
  3. Laat een diepe zware braadpan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de blokjes vlees toe. Bak 3 minuten. Voeg de preiringetjes toe en roerbak nog eens 2 minuten.
  4. Voeg de salie, het appelsap en een mespuntje bouillonpoeder toe. Breng aan de kook en zet het vuur op de laagste stand. Doe een deksel op de pan, maar sluit niet helemaal af. Laat ongeveer 40 minuten stoven totdat het vlees zacht is. Voeg na 20 minuten de appel toe.
  5. Kook in de tussentijd de gesneden prei 10 minuten in kokend water met een mespuntje bouillonpoeder. Goed afgieten. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg naar smaak zwarte peper en paprikapoeder toe.
  6. Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit 2 eetlepels vloeibare margarine in de pan en voeg de champignons en gekookte prei toe. Bak 2 minuten. Voeg een mespuntje bouillonpoeder toe en naar smaak zwarte peper en paprikapoeder.
  7. Verdeel de aardappelpuree, groente en de schoofschotel over 4 voorverwarmde borden.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?