Gesauteerde kip met witloof en Ardens spek

6 (6)
55 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laat het dunne spek in een op 100┬░ voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten drogen.
  2. Bak de stukken kip in de Solo tot ze een mooi kleurtje krijgen en kruid ze met peper en zout.
  3. Snij 4 witloofstronken en het dikke spek fijn en laat alles samen met de kip stoven.
  4. Intussen snijd je de rest van het witloof in schijfjes en stoof je dit licht aan in de Solo Vloeibaar.
  5. Wanneer de kip bijna gaar is, neem je de kip uit de pot en giet je 2.5 dl water en het 1/2 bouillonblokje over het dikke spek en het witloof.
  6. Laat de bouillon inkoken en mix het geheel in de blender. Giet het door de zeef en voeg er peper en zout aan toe.

Tip

Leg het witloof in het midden, leg er de kip op, giet de saus rond de kip en schik er de krokante spekplakjes over.

Gebakken krielaardappeltjes passen hier uitstekend bij.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door TantE Tina op 17 april 2017 om 18u17

Doe de gemixte saus niet door de zeef! Zo behoudt je een fijner aroma ... Marie

Gepost door Solo op 18 april 2017 om 15u52

Hey TantE Tina, bedankt voor je tip! De saus niet zeven zorgt inderdaad voor een iets wat andere textuur :). Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?