Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Geroosterde tonijn met basilicumsaus en provencaalse groenten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Voorbereiding10 min
  • Porties4 porties
duur
hoofdgerecht
vis
groenten
recipe image Geroosterde tonijn met  basilicumsaus en provencaalse groenten
  • 400 g provencaalse groenten
  • 600 g tonijn
  • Solo Vloeibaar
  • 3 takjes peterselie
  • 2 eetlepels water
  • 4 eetlepels light room
  • zout
  • 1 bosje basilicum
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 vellen brikdeeg
  • peper
Voorbereiding
  1. Snij de tonijn in plakken van 1,5 cm dik.
  2. Leg deze op een bakplaat en bestrijk met Solo Vloeibaar. Kruid met peper en zout.
Bereiding
  1. Pureer de basilicumblaadjes, peterselie en het water in de keukenrobot en voeg de 2 eetlepels Solo toe.
  2. Zeef het mengsel en warm op met de light room en het citroensap. Houd de saus warm.
  3. Verwarm de groenten met een beetje Solo op
  4. Bestrijk de blaadjes brikdeeg met Solo. Maak een loempia van het deeg en de groenten en bak in de oven tot de loempia's goudbruin zijn.
  5. Laat de tonijn aan beide kanten roosteren onder de grill gedurende 6 minuten.
  6. Serveer de plakken tonijn met de loempia's.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.