Gegrilde sardientjes met balsamico-azijn

5 (5)
20 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Week de krenten in lauw water. Rooster de pijnboompitjes onder de grill of in een hete grillpan. Hak de uitjes en bak ze kort in een braadpan in 2 eetlepels Solo.
  2. Voeg er wat zout en peper aan toe en besprenkel met wat azijn. Laat dan de azijn verdampen. Voeg er de krenten bij en roer door elkaar.
  3. Neem van het vuur en hou het warm.
  4. Verwijder de stengels en hak de peterselie fijn. Giet wat olijfolie over de visjes.
  5. Verhit de grill of grillpan en gril de vis. Besprenkel met wat azijn.
  6. Haal van het vuur en leg op een schaal samen met de sjalotten. Strooi de pijnboompitjes en de peterselie over de sardientjes en dien onmiddellijk op.

Tip

Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

Vraag bij de visboer naar verse sardientjes. Je kunt ze het beste van tevoren bestellen want sardientjes moeten heel vers zijn. Mocht hij wel verse ansjovis hebben, probeer het daar dan mee. Er is veel schoonmaakwerk aan, maar de smaak maakt het dubbel en dik waard.

Advertentie

Reacties (3)

Gepost door Solo op 22 augustus 2013 om 14u32

Dat is het ook ilium :-)!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?