Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
barbecue

Gegrilde goudbrasem met gestoofde mini-artisjokken en salie

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding35 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
overig europees
vis
recipe image Gegrilde goudbrasem met gestoofde mini-artisjokken en salie
  • 4 blaadjes verse salie
  • 4 schoongemaakte, maar niet ontschubde goudbrasems van ongeveer 300 g elk
  • grof zeezout
  • 4 eetlepels Solo
  • zout
  • 12 mini-artisjokken
  • citroensap
  • peper
  1. Snij het stengelgedeelte en de bovenste bladeren van de mini-artisjokken en stoof ze meteen in de Solo.
  2. Doe er een flinke scheut versgeperst citroensap bij, zodat ze niet bruin kleuren.
  3. Laat zachtjes gaar stoven, eventueel met wat water erbij, en kruid op het einde met peper, zout en de fijngehakte salieblaadjes.
  4. Strijk de goudbrasem in met Solo en grill hem (met de schubben) gedurende een 8-tal minuten op de barbecue.
  5. Serveer met de artisjokken en eventueel wat mayonaise of aïoli. Werk af met wat grof zeezout.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.