Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote aubergine
- 1 teen knoflook
- 3 el gehakte peterselie
- peper en zout
- gemalen koriander (ketoembar)
- 1 lente-ui
- 60 g geraspte Goudse kaas
- 75 g droog broodkruim
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de lente-ui en pers de knoflook. Prik met een vork meerdere malen in een grote aubergine en rooster de groente een half uur in de oven.
- Verwijder de schil en pureer het vruchtvlees. Schep er de knoflook, de peterselie, peper, zout, gemalen koriander (ketoembar) en de lente-ui doorheen en meng de puree met de kaas en het broodkruim tot een stevige massa.
- Draai hiervan kleine balletjes, wentel ze door wat bloem en frituur ze in de frituurpan bij 180°C goudkleurig.
Tip
Lekker in een pitabroodje, met wat fijngesneden tomaat, ui en komkommer.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?