Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Gebakken varkensvlees met pompoen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd45 min
  • Porties4 porties
duur
hoofdgerecht
Belgisch
groenten
recipe image Gebakken varkensvlees met pompoen
  • 1 kleine pompoen (butternut of muskaatpompoen)
  • 1 rode peper
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 4 varkenskoteletten
  • cayennepeper
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 4 takjes salie
  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe in een kom.
  3. Verwijder de pitjes en zaadlijsten uit de peper en snijd de peper in ringetjes. Doe de ringetjes, samen met olijfolie en sojasaus bij de pompoen en meng goed. Doe de pompoen in een ingevette ovenschaal en schuif in de oven. Laat in een half uurtje gaar roosteren.
  4. Bestrooi de koteletten met zout en cayennepeper. Verhit een kneepje Solo Vloeibaar in een koekenpan en bak de koteletten aan beide zijden aan, maar bak ze niet gaar.
  5. Leg de koteletten op een ovenplaat. Leg op elke kotelet een takje salie. Verlaag de temperatuur van de oven tot 180°C en bak de koteletten in 10 minuten gaar.
  6. Serveer de koteletten met de geroosterde pompoen en geef er kort gebakken paddenstoeltjes en een groene salade met mosterd dressing bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.