Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Gebakken scampi met tagliatelle van courgette en pasta

Dien je gebakken scampi eens op met een mix van echte pasta en "courgettepasta": nog meer pasta om van te genieten!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding10 min
  • Porties4 porties
duur
hoofdgerecht
vis
schelpdieren
recipe image Gebakken scampi met tagliatelle van courgette en pasta
  • 800 g scampi
  • 150 g tagliatelle
  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 gele paprika
  • kerriepoeder
  • Solo Vloeibaar
  1. Pel de uien en snij ze met de gele paprika in blokjes en kook ze10 minuten in de groentebouillon.
  2. Voeg er ook het teentje look aan toe en flink wat kerrie. Laat goed inkoken, mix glad en duw de saus door een zeef. Laat eventueel verder inkoken op zacht vuur zodat je een gladde niet te dikke saus bekomt .
  3. Snij de courgettes met behulp van een dunschiller in lange repen. Dompel ze heel even in kokend water en laat ze schrikken in koud water .
  4. Kook de pasta volgens de bereidingswijze gaar en meng met de courgette.
  5. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
  6. Bak ze in een pan met wat Solo Light vloeibaar . Kruid met peper en zout.
  7. Serveer de courgette pasta met de paprika saus en de scampi.
Doe altijd een scheutje olijfolie in je kookwater: zo heb je geen kleverige pasta bij je gebakken scampi én smaakt je pasta extra lekker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.