Gebakken noedels met eend

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd het overtollige vet van de eendenborsten.
  2. Breng het water aan de kook met de suiker en de azijn en laat de eendenborsten in het water glijden, kook de eendenborsten 2 à 3 minuten in de vloeistof en schep ze uit het water.
  3. Schik de eendenborsten in een ovenschaal en zet ze in een oven van 80°C gedurende 25 minuten met de ovendeur op een kier. Neem de eendenborsten uit de oven.
  4. Meng de honing met de sojasaus en de sesamolie, kruid met peper van de molen en overgiet de eendenborsten met deze marinade.
  5. Zet de oven op 180°C en braad de eendenborsten vervolgens 30 minuten in de oven, zet de oven vervolgens uit en laat de eendenborsten in de warme oven tot je ze serveert.
  6. Blancheer de boontjes kort in kokend, gezouten water en verfris ze onder koud stromend water.
  7. Verhit de Solo Vloeibaar in een wokpan en kleur de noedels goudbruin, schep ze met behulp van een frituurspaan en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
  8. Stoof lichtjes de look en de gember. Doe de boontjes erbij en bak alles gedurende 2 à 3 minuten in de wok. Neem de boontjes uit de wok en houd ze warm.
  9. Doe de noedels weer in de pan en voeg de kippenbouillon toe, laat zachtjes sudderen totdat de noedels gaar zijn. Voeg de donkere sojasaus toe en schep de noedels en de boontjes op de borden.
  10. Snijd de eendenborsten in fijne plakjes en schik ze op de noedels en de boontjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Jiri op 11 januari 2012 om 22u23

Oke bedankt

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?