Fishsticks met spinaziepuree

Zelf fishsticks maken is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dan kant en klaar gekochte fishshticks. Met een lekkere spinaziepuree erbij verras je iedereen.

0 (0)
40 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de puree. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water en giet ze af.
  2. Voeg de Solo en de melk toe aan de aardappelen en stamp ze smeuïg met een pureestamper.
  3. Voeg de spinazie toe aan de puree en roer goed door. Kruid met wat zout en nootmuskaat. Laat opnieuw lichtjes opwarmen op het vuur. Houd warm.
  4. Maak de fishsticks. Snijd de vis in lange balkjes van drie centimeter dik. Kruid met peper en zout.
  5. Zet drie schaaltjes klaar: eentje met witte bloem, eentje met 2 losgeklopte eiwitten en eentje met paneermeel.
  6. Wentel elk reepje vis eerst door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door het paneermeel. Druk goed aan en leg ze op een bord.
  7. Smelt 3 eetlepels Solo in een braadpan en bak er de fishsticks goudbruin en knapperig in.
  8. Serveer de krokante fishsticks met de warme spinaziepuree en eventueel wat tartaarsaus.

Tip

Je kan de fishsticks uiteraard ook bakken in een frituurpan met Solo frituurolie. Dan is het hélemaal feest voor de kids!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?