use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Fishsticks met spinaziepuree
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Fishsticks met spinaziepuree

Fishsticks met spinaziepuree

Zelf fishsticks maken is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dan kant en klaar gekochte fishshticks. Met een lekkere spinaziepuree erbij verras je iedereen.

Voor deze fishsticks met spinaziepuree maak je de vissticks helemaal zelf! Door het paneerlaagje blijft de vis mooi sappig en krijgen de vissticks een lekker krokant laagje. Samen met een smakelijke spinaziepuree zet je een heerlijke maaltijd voor groot en klein op tafel.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    50 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

Voor de spinaziepuree
  • 800 g puree-aardappelen
  • 300 g diepvries gehakte spinazie, ontdooid
  • 1 el Solo margarine
  • 1 dl halfvolle melk
  • nootmuskaat
  • zout
Voor de fishsticks
  • 700 g stevige witvisfilet (schelvis of koolvis)
  • 2 losgeklopte eiwitten
  • 100 g paneermeel
  • 100 g bloem
  • 3 el Solo margarine

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereid de puree. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water en giet ze af.
  2. Voeg de Solo en de melk toe aan de aardappelen en stamp ze smeuïg met een pureestamper.
  3. Voeg de spinazie toe aan de puree en roer goed door. Kruid met wat zout en nootmuskaat. Laat opnieuw lichtjes opwarmen op het vuur. Houd warm.
  4. Maak de fishsticks. Snijd de vis in lange balkjes van drie centimeter dik. Kruid met peper en zout.
  5. Zet drie schaaltjes klaar: eentje met witte bloem, eentje met 2 losgeklopte eiwitten en eentje met paneermeel.
  6. Wentel elk reepje vis eerst door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door het paneermeel. Druk goed aan en leg ze op een bord.
  7. Smelt 3 eetlepels Solo in een braadpan en bak er de fishsticks goudbruin en knapperig in.
  8. Serveer de krokante fishsticks met de warme spinaziepuree en eventueel wat tartaarsaus.
Je kan de fishsticks uiteraard ook bakken in een frituurpan met Solo frituurolie. Dan is het hélemaal feest voor de kids!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.