Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g sneetjes spek
-
- 1 ui
- 500 g doperwten
- 1 l kippenfond
- peper en zout
- 1 laurierblaadje
- 4 sneetjes brood
Bereidingswijze
- Bak de sneetjes spek krokant in een beetje Solo Vloeibaar.
- Haal de spekjes uit de pan. Hou 4 sneetjes opzij en snij de andere in stukjes. Voeg de gesnipperde ui en de doperwten toe.
- Giet er de kippenfond bij en kruid met peper en zout en een blaadje laurier.
- Laat 15 minuten koken. Haal de laurier eruit en mix.
- Maak croutons van brood:
- Verwijder de korst, snij het brood in blokjes en bak ze in Solo Vloeibaar goudbruin.
- Serveer de croutons samen met de spekjes bij de soep. Versier met een sneetje spek.
Tip
Kook extra erwten en spoel met koud water zodat ze mooi groen blijven. Voeg net voor het opdienen toe.
Andere Solo-leden over dit recept (19)
Gepost door AlainP. op 08 maart 2017 om 23u56
Waar staat het soeprecept ? Ik zie alleen maar de croutons en de spek ?
Gepost door Solo op 14 maart 2017 om 10u39
Dat Alain, dit recept heeft inderdaad enkel bereidingswijze van de croutons en het spek. Voor de erwtensoep moet je naar een ander recept, deze bijvoorbeeld https://www.solo.be/nl/recepten/erwtensoep-met-room/ :). Groetjes, het Solo-team
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?