Recept 45**** (16 stemmen)

Erwtensoepje met krokante spekjes en croutons

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
20 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bak de sneetjes spek krokant in een beetje Solo Vloeibaar.
  2. Haal de spekjes uit de pan. Hou 4 sneetjes opzij en snij de andere in stukjes. Voeg de gesnipperde ui en de doperwten toe.
  3. Giet er de kippenfond bij en kruid met peper en zout en een blaadje laurier.
  4. Laat 15 minuten koken. Haal de laurier eruit en mix.
  5. Maak croutons van brood:
  6. Verwijder de korst, snij het brood in blokjes en bak ze in Solo Vloeibaar goudbruin.
  7. Serveer de croutons samen met de spekjes bij de soep. Versier met een sneetje spek.
Tip

Kook extra erwten en spoel met koud water zodat ze mooi groen blijven. Voeg net voor het opdienen toe.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (18)

Gepost door AlainP. op 08 maart 2017 om 22u56

Waar staat het soeprecept ? Ik zie alleen maar de croutons en de spek ?

Gepost door Solo op 14 maart 2017 om 09u39

Dat Alain, dit recept heeft inderdaad enkel bereidingswijze van de croutons en het spek. Voor de erwtensoep moet je naar een ander recept, deze bijvoorbeeld https://www.solo.be/nl/recepten/erwtensoep-met-room/ :). Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie