Eenvoudige en snelle appelcake

36 (36)
20 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180-200 °C.
  2. Schil de appels, snijd ze in kwartjes en verwijder de pitjes.
  3. Snijd eerst enkele fijne reepjes appel die je aan de kant legt voor de afwerking. Snijd de rest van de kwartjes in blokjes van ongeveer 1 cm die je, indien nodig, met citroensap besprenkelt.
  4. Neem een kom en voeg de gesmolten Solo, de poedersuiker en de citroenzeste toe en meng alles goed samen.
  5. Voeg de eieren één voor één toe en blijf intussen alles goed omroeren. Bestrooi het geheel met de bloem en het bakpoeder. Pas als laatste mag je de appelstukjes toevoegen.
  6. Eens je een glad beslag hebt, doe je het in een ronde schotel die je lichtjes met boter hebt ingevet. Werk af met de dunne appelreepjes en bestrooi met de bruine suiker.
  7. Bak gedurende 40 minuten.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (17)

Gepost door muvor op 05 oktober 2016 om 12u04

Super lekker, licht en luchtig, veruit de beste simpele appelcake... Ook lekker met peren trouwens...

Gepost door Solo op 06 oktober 2016 om 12u22

Hey Muvor, bedankt voor het compliment. Komen we vanaf nu elke zondag bij jou op de koffie voor een plakje cake? ;)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?