use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Eend in cashewkorstje met sesampuree
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Eend in cashewkorstje met sesampuree

Eend in cashewkorstje met sesampuree

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 grote aardappelen
  • snuifje nootmuskaat
  • 2 el sesamnotenolie
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 2 el light room
  • 2 eendenfilets
  • 4 el honing
  • 1 sinaasappel
  • 300 ml bruine fond
  • 1 blokje verse gember
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 paksoi
  • 100 g ongezouten cashewnoten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 160° C.
  2. Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en maak er puree van. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er ten slotte de sesamolie door, samen met 2 eetlepels Solo Vloeibaar en de light room. Meng zodat je een mooie, zachte puree krijgt.
  3. Kruid intussen de eendenfilets naar smaak en bak ze zonder vetstof in een pan, beginnend met de vetkant. Draai ze na 4 minuten om en bak ze ook aan de andere kant mooi bruin in zo'n 3 minuten.
  4. Schep er nu 2 eetlepels honing over en laat de eend even karameliseren. Haal de filets vervolgens uit de pan en rol ze in aluminiumfolie. Laat de eend nog even verder garen in de oven gedurende 12 minuten.
  5. Giet het overgebleven vet van de pan weg en zet de pan terug op het vuur. Pers de sinaasappel en doe het sap in de pan, samen met de bruine fond, de balsamicoazijn, 2 eetlepels honing en het geschilde en geraspte stukje gember. Laat de saus rustig koken zodat die mooi ingedikt is. Giet ze nadien door een zeef en kruid nog even af naar smaak met peper en zout.
  6. Was de paksoi, snij ze is fijne reepjes en stoof ze gaar in 2 eetlepels Solo. Kruid met peper en zout. Rooster de cashewnoten in een droge pan en stamp ze fijn.
  7. Haal nu de eendenfilets uit de oven en snij ze in gelijke plakjes. Bestrooi ze met de cashewnoten en dresseer ze op de paksoi, met het sausje en de sesampuree erbij.
Eend moet mooi rosé gebakken zijn. Als eend te ver gebakken is, zal het vlees veel te droog zijn en zijn lekkere smaak verliezen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.