Recept 45**** (7 stemmen)

Eend in cashewkorstje met sesampuree

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
45 min
prijs
Hoge kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160° C.
  2. Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en maak er puree van. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er ten slotte de sesamolie door, samen met 2 eetlepels Solo Vloeibaar en de light room. Meng zodat je een mooie, zachte puree krijgt.
  3. Kruid intussen de eendenfilets naar smaak en bak ze zonder vetstof in een pan, beginnend met de vetkant. Draai ze na 4 minuten om en bak ze ook aan de andere kant mooi bruin in zo'n 3 minuten.
  4. Schep er nu 2 eetlepels honing over en laat de eend even karameliseren. Haal de filets vervolgens uit de pan en rol ze in aluminiumfolie. Laat de eend nog even verder garen in de oven gedurende 12 minuten.
  5. Giet het overgebleven vet van de pan weg en zet de pan terug op het vuur. Pers de sinaasappel en doe het sap in de pan, samen met de bruine fond, de balsamicoazijn, 2 eetlepels honing en het geschilde en geraspte stukje gember. Laat de saus rustig koken zodat die mooi ingedikt is. Giet ze nadien door een zeef en kruid nog even af naar smaak met peper en zout.
  6. Was de paksoi, snij ze is fijne reepjes en stoof ze gaar in 2 eetlepels Solo. Kruid met peper en zout. Rooster de cashewnoten in een droge pan en stamp ze fijn.
  7. Haal nu de eendenfilets uit de oven en snij ze in gelijke plakjes. Bestrooi ze met de cashewnoten en dresseer ze op de paksoi, met het sausje en de sesampuree erbij.
Tip

Eend moet mooi rosé gebakken zijn. Als eend te ver gebakken is, zal het vlees veel te droog zijn en zijn lekkere smaak verliezen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door marcdepester op 17 oktober 2016 om 14u37

super lekker , de paksoi kan je eventueel vervangen door andijvie of spinazie

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie