Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Dooierzwammen met uitjes en spek

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
voorgerecht
hoofdgerecht
salade
recipe image Dooierzwammen met uitjes en spek
  • 250 g zilver- of goud uitjes
  • Solo
  • 2 koffielepel bloemsuiker
  • 250 g krielaardappeltjes
  • 8 sneetjes gerookt spek
  • 400 g dooierzwammen
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout
  • kerveltakjes
  1. Pel de uitjes. Smelt wat Solo en fruit de uitjes.
  2. Voeg de suiker en 1 dl water toe en laat ze rustig konfijten.
  3. Kook de krieltjes gaar in de schil.
  4. Pel ze nadien.
  5. Leg de speksneetjes op een vel bakpapier en laat ze drogen in een oven van 200 °C (10 tot 15 minuten).
  6. Reinig de paddestoelen, snij grote exemplaren kleiner en roerbak ze op hoog vuur in olijfolie.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Voeg er de aardappeltjes en de uitjes aan toe, meng en schep ze op een warme schotel.
  9. Werk af met het gedroogde spek en kerveltakjes.
Voorzie een stukje brood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.