Ingrediënten voor 6 personen
- voor 12 cupcakes :
- 4 el poedersuiker
- 250 ml slagroom
- 150 gr zelfrijzende bloem
- 3 tl bakpoeder
- 1 grote limoen
- 100 gr zachte gezouten boter
- 180 gr fijne griessuiker
- 5 el ricotta
- 2 grote eieren
- 1/2 tl zout
Bereidingswijze
- Meng de poedersuiker onder de slagroom en klop stijf , en meng de bloem met het bakpoeder en rasp de schil van de limoen erbij .
- Pers het limoensap uit in een aparte kom en zet opzij .
- Klop de boter met de suiker licht en luchtig , voeg de ricotta toe en klop nog een minuutje of twee door met de mixer.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Scheid de eieren en voeg de dooiers toe aan het ricottamengsel , klop door tot de eidooiers volledig zijn opgenomen.
- Doe een mespuntje zout bij de eiwitten en klop stijf .
- Voeg beetje bij beetje de bloem en het limoensap aan het deeg toe en spatel daarna het eiwit voorzichtig door het beslag.
- Zet de vormpjes in de muffinbakplaat en vul ze voor de helft met het beslag en bak 25 minuten in de oven en laat erna volledig afkoelen.
- Vul een spuitzak met de slagroom en maak een mooie toef op de cupcakes , maak af met een stukje limoen of limoenzeste .
- Eet smakelijk :)
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door troubs op 02 april 2013 om 23u38
heerlijk fris cupcakeje :) enjoy !
Hoeveel sterren geef jij dit recept?