Crumble Rabarber-Framboos
Oh, wat is deze frambozencrumble overheerlijk! Smaakt op elk moment van de dag: als ontbijt, dessert of welverdiend vieruurtje. Probeer gauw het recept.
40 min
Ingrediënten voor 6 personen
- Basiscrumble:
- 225 g bloem
- 125 g rietsuiker
-
175 g Solo (gekoeld)
- 0.5 citroen, de zeste
- Fruit:
- enkele stengels rabarber
- 150 g frambozen
- 50 g suiker
- 1 tl versgeraspte gember
- citroenzeste
Bereidingswijze
Bereiding basiscrumble:
Doe de bloem en de rietsuiker in een kom. Voeg de koude in blokjes gesneden Solo toe en kneed met je hand alle ingrediënten door elkaar tot een losse kruimelige structuur. Meng er tenslotte de citroenzeste onder.
Zet even opzij.
Verwarm de oven voor op 180°C
Bereiding fruit:
Schil de rabarber en snij hem in dobbelsteentjes van 1 cm.
Bestrooi de rabarber met de suiker en voeg er de citroenzeste aan toe. Wil je graag wat extra pit, dan kan je ook een theelepel versgeraspte gember door de rabarberstukjes mengen.
Meng de frambozen voorzichtig onder de rabarber.
Vul ovenbestendige potjes met het fruit en overstrooi met de crumble
Schuif de potjes in de oven en laat ze een half uurtje bakken op 180°C
Haal de potjes uit de oven en laat afkoelen.
Tip
Deze crumble is ook lekker als je er toefjes losgeroerde mascarpone met wat citroenzeste bij serveert.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door rombabe op 26 september 2014 om 11u48
Hallo,een vraagje,welke bloem gebruik je voor de crumble? Dank
Gepost door Solo op 26 september 2014 om 14u20
Hier kan je gewone bloem voor gbruiken!
Hoeveel sterren geef jij dit recept?