Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Couscous met lamsvlees en zeven groenten

Deze couscous met lamsvlees en groenten is een topper uit de Afrikaanse keuken. Kies zelf je favoriete groenten uit: alles smaakt hier heerlijk bij!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd45 min
  • Voorbereiding10 min
  • Porties4 porties
duur
hoofdgerecht
Noord-Afrikaans
vlees
recipe image Couscous met lamsvlees en zeven groenten
  • 7 groenten naar keuze
  • 800 g lamsschenkel en -bout
  • 1 bosje verse koriander fijngehakt
  • 50 g Solo
  • 250 g couscous
  • 1 ui
  • 1 koffielepel verse fijngehakte gember
  • saffraan
  • witte peper
  1. Snijd het vlees in beetklare stukken en laat het matig vuur langzaam garen in wat Solo met de ui de gember de saffraan en de peper.
  2. Voeg eventueel een beetje water toe
  3. Stoom intussen de groenten apart beetgaar en laat ze nadien uitlekken.
  4. Laat ten slotte de couscous garen in kokend water en schik in een schotel.
  5. Verdeel er het vlees en de groenten over, versier met de koriander en serveer meteen.
Voor je couscous met lamsvlees en groenten gebruik je best dezelfde hoeveelheid water als couscous. Zo absorberen de korrels al het vocht.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.