Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Chili con carne van witte bonen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd40 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
Zuid-Amerikaans
groenten
recipe image Chili con carne van witte bonen
  • 2 uien
  • 2 groene paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 g tomaten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 grote bokaal witte bonen
  • 1 kleine bokaal witte bonen
  • 1 el gehakte koriander of peterselie
  1. Pel en snipper de uien. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes. Pel de knoflooktenen en pers ze. Kruis de tomaten in, leg ze even in heet water en verwijder het vel. Snijd de tomaten in stukken en snijd daarbij de steelaanzet weg.
  2. Bak het rundergehakt rul, voeg de uisnippers toe en fruit deze enkele minuten mee. Schep dan de paprikareepjes en de knoflook erbij en laat het ongeveer 3 à 4 minuten zachtjes bakken.
  3. Schenk eventueel bakvocht uit de pan en voeg de stukken tomaat toe. Breng het mengsel op smaak met zout en mespunt chilipoeder en stoof het ongeveer 20 minuten.
  4. Spoel de witte bonen in een zeef af en schep ze door het vlees in de pan en laat het door en door warm worden. Breng de chili extra op smaak met sambal en bestrooi met 1 eetlepel gehakte koriander of peterselie.
Lekker met kropsla.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.