use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Granité d'amour
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Granité d'amour

Granité d'amour

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    2 uur
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 0.5 dl water
  • sap van 0,5 citroen
  • 90 g suiker
  • 3.5 dl champagne (of schuimende witte wijn)
  • 1 vanillestokje
  • 2 dl light room
  • 1 el poedersuiker
  • 10 lychees
  • 2 passievruchten
  • 2 grote whisky glazen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook het water met het citroensap en de suiker en laat het afkoelen. Meng het suikerwater met de champagne schenk dit in een platte schaal en zet het in de vriezer. Roer ieder half uur het mengsel goed door met een vork.
  2. Snijd het vanillestokje open en schraap het vanillemerg eruit. Klop de light room een beetje op met de poedersuiker en de vanille. Pel de lychees en verwijder de pitten.
  3. Verdeel de lychees over de glazen en schep de crème erover. Halveer de passievruchten, haal met een lepel het vruchtvlees eruit en verdeel het over de crème.
  4. Verdeel vervolgens de champagnegranité over de passievruchten. Serveer met een lepeltje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.