Broccoli quiche met spekjes, cashewnoten, boursin en brie.

Echt een topcombinatie, deze broccoliquiche met spekjes, cashewnoten, boursin en brie. Een recept dat vast een plekje zal krijgen tussen al je favorieten.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden Kook de broccoli in 4 min beetgaar. Bewaar een ½ dl kookvocht, giet de broccoli af, spoel ze onder koud water en laat zo goed mogelijk uitlekken. Fruit de ui met de spekblokjes in de boter of olie glazig. Verwarm de boursin met het achtergehouden kookvocht en roer tot een gladde saus. Klop de eieren door de boursinsaus. Bekleed een ingevette quichevorm met het croisantdeeg en verdeel het ui-spekmengsel en de broccoli over de bodem. Schenk de boursinsaus erover en strooi de cashewnoten erover. Dek het geheel af met de plakjes brie en bak de quiche in 30 min gaar. Serveer met een frisse salade.

Tip

Strooi wat paneermeel over de bodem van je quiche met spekjes, cashewnoten, boursin en brie: dit zal het vocht absorberen en voorkomen dat de bodem te nat wordt.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door gagaman op 18 augustus 2014 om 14u09

Dit wordt het voor vanavond. Kijk er al naar uit! Spek vervang ik wel door zongedroogde tomaatjes.

Gepost door Love to Cook op 19 augustus 2014 om 12u11

Hai gagaman, Bedankt voor je leuke reactie. Love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?