Broccoli quiche met spekjes, cashewnoten, boursin en brie.
Echt een topcombinatie, deze broccoliquiche met spekjes, cashewnoten, boursin en brie. Een recept dat vast een plekje zal krijgen tussen al je favorieten.
30 min
Ingrediënten voor 4 personen
- boter of olijfolie
- 1 stronk broccoli in roosjes
- 2 rode ui gesnipperd
- 4 teen knoflook gesnipperd
- 100 gr spekreepjes
- 200 gr brie
- 150 gr boursin met knoflook en fijne kruiden
- 4 eieren
- 1 blikje croisant deeg
- pezo vers gemalen
- 100 gr ongezouten cashewnoten
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 graden Kook de broccoli in 4 min beetgaar. Bewaar een ½ dl kookvocht, giet de broccoli af, spoel ze onder koud water en laat zo goed mogelijk uitlekken. Fruit de ui met de spekblokjes in de boter of olie glazig. Verwarm de boursin met het achtergehouden kookvocht en roer tot een gladde saus. Klop de eieren door de boursinsaus. Bekleed een ingevette quichevorm met het croisantdeeg en verdeel het ui-spekmengsel en de broccoli over de bodem. Schenk de boursinsaus erover en strooi de cashewnoten erover. Dek het geheel af met de plakjes brie en bak de quiche in 30 min gaar. Serveer met een frisse salade.
Tip
Strooi wat paneermeel over de bodem van je quiche met spekjes, cashewnoten, boursin en brie: dit zal het vocht absorberen en voorkomen dat de bodem te nat wordt.
Andere Solo-leden over dit recept (6)
Gepost door gagaman op 18 augustus 2014 om 16u09
Dit wordt het voor vanavond. Kijk er al naar uit! Spek vervang ik wel door zongedroogde tomaatjes.
Gepost door Love to Cook op 19 augustus 2014 om 14u11
Hai gagaman, Bedankt voor je leuke reactie. Love to Cook
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?