use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Botermelkpannekoeken met braambessen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Botermelkpannekoeken met braambessen

Botermelkpannekoeken met braambessen

Gepost door Carte d'Or

Gepost door Carte d'Or

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 200 g braambessen
  • 70 g basterdsuiker
  • 300 ml botermelk
  • 1 groot ei
  • 50 g ongezouten Solo, gesmolten
  • 125 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 0.5 tl zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe de braambessen samen met 1 eetlepel water en 30 g suiker in een kleine, afgedekte pan en zet deze op een laag vuurtje. Laat het geheel 5 tot 6 minuten koken, of totdat het fruit zacht geworden is. Doe het geheel in een kom en gebruik een vork om het fruit fijn te pletten tot een saus. Zet apart.
  2. Mix het ei met de botermelk in een grote kom en roer er de overgebleven 40 g suiker doorheen.
  3. Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder en meng deze door het beslag van ei en botermelk. Voeg als laatste de gesmolten Solo toe en mix het geheel tot een homogeen beslag.
  4. Verwarm een kleine pan met antiaanbaklaag op een laag tot gemiddeld vuur.
  5. Doe een kleine hoeveelheid van het beslag in de pan. Maak een pannenkoek van ongeveer 12 tot 15 cm in diameter.
  6. Bak de pannenkoeken gedurende 2 minuten. Draai de pannenkoek om als er bubbeltjes verschijnen in het deeg en de rand droog is. Laat opnieuw 2 minuten bakken.
  7. Schep een grote lepel van de warme braambessencoulis op de pannenkoeken.
  8. Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs uit en leg die bovenop de braambessencoulis. Dien onmiddellijk op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.