'Belgische' quiche met witloof, gekarameliseerde ui en abdijkaas
Op en top Belgisch, deze quiche met witloof en abdijkaas. Hier krijgt je bezoek vast geen genoeg van. Zullen we dan maar meteen nog eentje maken?
30 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pak kruimeldeeg
-
4 el Solo Vloeibaar
- 500 g rode ui
- 2 el frambozenazijn
- 1 el bruine suiker
- 400 g witloof
- 2 eieren
- 250 g ricotta
- 50 g abdijkaas
- versgemalen peper
- zeezout
- verse tijmblaadjes
- quichevorm
- bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C of volg de instructies op de verpakking.
- Pel de ui en snijd in ringetjes. Verhit 2 eetlepels Solo in een kookpot met deksel en doe er de rode ui in , laat zachtjes enkele minuten met het deksel op de pot stoven. Doe er de azijn en suiker bij en zet het deksel op de pot. Laat zacht stoven. Verhit 2 eetlepels Solo in een pan met deksel. Snijd het witloof in parten en leg ze naast mekaar in de pan. Dek af met bakpapier en laat 10 minuten zacht stoven.
- Leg het deeg met bakpapier in de quichevorm en prik er enkele gaatjes in. Leg er de helft van de gekarameliseerde ui op. Klop de eieren los met de ricotta, kruid met peper en zout en verdeel over de ui. Dek af met het gestoofde witloof en de rest van de uiringen en rasp er de abdijkaas over. Werk af met wat verse tijmblaadjes.
- Zet de quiche ongeveer 30-40 minuten in de oven.
Tip
Let op: de gaartijd is afhankelijk van de sterkte van de oven en het deeg. Als het deeg bruin gebakken is, is je quiche klaar.
Andere Solo-leden over dit recept (12)
Gepost door KStoops op 21 februari 2021 om 13u02
Er staat kruimeldeeg in de ingrediëntenlijst, maar de foto lijkt me bladerdeeg?
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?