Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Beignet van Alaska Pollak met een fijne kruidensaus

Appelbeignets kennen we allemaal, maar hebt u al eens beignets van vis gemaakt ? Met dit receptje kan u het zelf eens proberen...

Appelbeignets kennen we allemaal, maar hebt u al eens beignets van vis gemaakt ? Met dit receptje kan u het zelf eens proberen...

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd12 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties10 porties
goedkoop
voorgerecht
aperitiefhapje
overig europees
recipe image Beignet van Alaska Pollak met een fijne kruidensaus
  • 500 g Iglo Alaska Pollak
  • voor het beignetdeeg:
  • 300 g bloem
  • 5 g zout
  • 0.5 dl olie
  • 1 ei
  • 1.5 dl blond bier
  • 3 dl water
  • 2 opgeklopte eiwitten
  • voor de saus:
  • 2 dl mayonnaise
  • 6 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 2 gehakte sjalotten
  • 6 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte dragon
  • 1 eetlepel gehakte kervel
  1. Ontdooi de Alaska Pollak, dep goed droog, kruid met peper en zout en snijd in beetklare stukken.
  2. Bereid het beignetdeeg : meng alle ingrediënten en spatel er als laatste de opgeklopte eiwitten onder.
  3. Maak de kruidensaus: meng de mayonnaise met de fijngehakte kruiden.
  4. Haal de stukjes vis door het beignetdeeg en bak in heet frituurvet.
  5. Dien op met prikkers en gebruik de kruidensaus als dip.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.