Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Bavarois van speculaas met boterkletskoppen, koffie met rum

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd4 uur
  • Voorbereiding20 min
  • Porties4 porties
goedkoop
nagerecht
Italiaans
Italiaanse desserts
recipe image Bavarois van speculaas met boterkletskoppen, koffie met rum
  • 1 kop sterke espresso
  • flinke scheut donkere rum
  • 2 eetlepels suiker
  • 16 kletskoppen
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 dl melk
  • 60 g speculaas
  • 100 g griessuiker
  • 2 dl room
  • 6 eierdooiers (stuks)
  1. Laat de gelatine weken in koud water en kook de melk.
  2. Maal de speculaaskoekjes fijn en voeg ze bij de melk.
  3. Klop de suiker op met de eierdooiers.
  4. Giet de kokende melk op de dooiers en laat indikken op een laag vuurtje.
  5. Voeg de gelatine toe, haal het mengsel door een fijn zeefje en laat het deels afkoelen.
  6. Klop de room op en spatel hem onder de crème.
  7. Vul 4 vormpjes met de bavarois en laat minstens 4 uur opstijven in de ijskast.
  8. Kook de koffie met de rum en de suiker in tot een lichte siroop.
  9. Haal de bavarois uit de vormpjes, schik op koude borden en prik er de kletskoppen in.
  10. Lepel er wat saus langs.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.