Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
bijgerecht

Gebakken aubergine met mozzarella

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd5 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
goedkoop
bijgerecht
hoofdgerecht
Italiaans
recipe image Gebakken aubergine met mozzarella
  • zout
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 aubergine
  • 0.5 eetlepel balsemazijn
  • 1 bolletje mozzarella
  • basilicum
  • vers gemalen peper
  1. Verdeel de aubergine in acht ronde plakken van gelijke grootte en dikte.
  2. Leg ze in een vergiet, bestrooi met zout en laat minstens 10 minuten trekken.
  3. Dep de plakken aubergine vervolgens droog met keukenpapier.
  4. Verhit in koekenpan met anti-kleeflaag de Solo Vloeibaar.
  5. Laat daarin de aubergineplakjes mooi goudbruin en gaar bakken in tien minuten.
  6. Keer ze na vijf minuten om in de pan.
  7. Bedruip ze vervolgens met de balsemienazijn en bestrooi naar smaak met zout en peper.
  8. Laat de mozzarella uitlekken en verdeel in vier gelijke plakken.
  9. Schik op elk van de vier borden een plak aubergine met een paar basilicumblaadjes.
  10. Schik de mozzarella erop en bedek met de resterende aubergine.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.