Asperges in het groen met kerstomaatjes en een zoetzure dressing
Groene asperges et kerstomaatjes zorgen voor een overheerlijke combinatie. Het is werkelijk een uitstekende groenteschotel !
0 min
Ingrediënten voor 4 personen
- Ingrediënten:
- Voor de groenten:
- 500 g groene asperges (zonder de harde eindjes)
- 10 g korianderblaadjes
- 10 g muntblaadjes
- 10 g basilicumblaadjes
- 25 g rucola
- 200 g kerstomaatjes (middendoor gesneden)
- Voor de dressing:
- 1/2 koffielepel zout
- 1/4 koffielepel zwarte peper
- 1 el eetlepsuiker
- 1 el eetlepsherry-azijn
- 3 eetlepels Bertolli Extra Vergine
- sap van 1 citroen
Bereidingswijze
- Bereiding:Snij de asperges in de lengte middendoor.
- Kook de asperges ongeveer 5 minuten in kokend water tot ze gaar maar nog mooi groen zijn. Lek uit en schrik in ijskoud water om af te koelen.
- Lek opnieuw uit en meng met de blaadjes kruiden en de halve tomaatjes.
- Roer de ingrediënten voor de dressing goed samen.
- Sprenkel de dressing over het slaatje en dien onmiddellijk op.Tip:
- Door de asperges te schrikken in koud water, blijven ze stevig en behouden ze hun levendige groene kleur.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?