Recept 45**** (8 stemmen)

Appelcake met maanzaad

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Cake bakken

tijd
110 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Boen de citroen schoon onder stromend water. Rasp de schil fijn. Halveer de citroen en pers deze uit. Schil de appel, snijd hem in vieren en haal het klokhuis eruit. Verdeel de kwarten in stukjes. Meng de kaneel en het citroensap door de appel.
  2. Vet een cakeblik (inhoud 1 liter) in bestuif met een beetje meel. Mix de vloeibare margarine met de suiker totdat de suiker volledig is opgenomen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een elektrische mixer. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed door na elk ei. Voeg het gezeefde meel toe aan het deeg. Voeg een snufje zout en het maanzaad toe. Roer de stukjes appel door het deeg.
  3. Giet het mengsel in het bakblik.
  4. Bak de cake in 50-60 minuten lichtbruin en gaar. Laat de cake op een rooster afkoelen. Snijd de cake in plakken en server warm of koud.
Tip

U kunt deze cake ook met Solo Wikkel maken. Zorg ervoor dat de margarine zacht is voordat u die met de suiker mengt.

Ingrediëntenvoor 10 personen

  • 1 citroen
  • 1 kookappel
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 150 g Solo Vloeibaar + 1 eetlepel extra voor het invetten van het bakblik
  • 150 g zelfrijzend bakmeel + een beetje extra voor het bakblik
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 150 g zachte witte suiker
  • 3 eieren
  • 2 el maanzaad

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie