Recept 05 (0 stemmen)

Andijvie in pindasaus

Dit is een recept van

tijd
15 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd 1 à 1.5 kg andijvie in repen en was deze. Doe de nog natte andijvie in een pan met wat zout en kook de groente gaar in 8 - 10 minuten. Schep af en toe om.
  2. Giet de andijvie af en vang het kookvocht op. Schenk het kookvocht terug in de pan en voeg de ketjap en het citroensap toe. Los vervolgens de pindakaas - en sambal naar smaak - in het kookvocht op. Blijf roeren tot de saus egaal is.
  3. Laat de saus 2 minuten koken en proef of er nog extra sambal of ketjap moet worden toegevoegd. Roer er dan de andijvie weer door.
Tip

Lekker met bami goreng en gebakken ei.

Bestrooi de andijvie voor het serveren met 2 eetlepels seroendeng.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 1.5 kg andijvie
  • 1 scheut ketjap
  • 2 tl citroensap
  • 2 volle el pindakaas
  • sambal

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?