American pancakes

Ingrediënten voor 2 personen

  • 115 gram bloem
  • 3 eieren
  • 2 dl melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Om de pannekoeken extra luchtig te maken gebruik je een oude truc: scheid de eieren, en klop het eiwit apart stijf! maakt het extra fluffy! De eigelen mix je met de bloem, melk zout en bakpoeder tot een stevige massa, en dan schep je het eiwit erdoorheen.
  3. Bereidingswijze
  4. In een grote pan, maak je wat kleinere, dikke hoopjes. als de ene kant bruin is, leg je je eventuele beleg naar keuze opje pancake en draai hem om. Let op: beter de pancakes wat langer op lager vuur dan snel proberen te bakken.
  5. Serveertips
  6. Met spek en stroop, stukjes banaan, bosbessen, of gewoon met goede honing of een klontje boter. Ze zijn zowel hartig als zoet te eten, maar zoet is stiekem lekkerder.

Advertentie

Reacties (9)

Gepost door ziggypuppylove op 22 oktober 2018 om 14u14

ik ga dit proberen en ik denk dat het zal lukken dit ziet er zeer lekker uit mama en papa is lekker verrassen.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?