American pancakes

Gevonden: het makkelijkste recept om thuis echte American pancakes als ontbijt te bakken. Inclusief een slim trucje om ze lekker dik én luchtig te maken.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 115 gram bloem
  • 3 eieren
  • 2 dl melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding Om de pannekoeken extra luchtig te maken gebruik je een oude truc: scheid de eieren, en klop het eiwit apart stijf! maakt het extra fluffy! De eigelen mix je met de bloem, melk zout en bakpoeder tot een stevige massa, en dan schep je het eiwit erdoorheen. Bereidingswijze In een grote pan, maak je wat kleinere, dikke hoopjes. als de ene kant bruin is, leg je je eventuele beleg naar keuze opje pancake en draai hem om. Let op: beter de pancakes wat langer op lager vuur dan snel proberen te bakken. Serveertips Met spek en stroop, stukjes banaan, bosbessen, of gewoon met goede honing of een klontje boter. Ze zijn zowel hartig als zoet te eten, maar zoet is stiekem lekkerder.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (13)

Gepost door Fe_gielis13 op 01 augustus 2020 om 12u52

Echt een top recept, alleen waren mijn pancakes niet heel dik het zou fijn zijn als ze er ook bijschrijven hoe en hoelang je het eiwit moet kloppen voor de rest echt een toprecept het het als ontbijt voor mijn familie gemaakt ze waren er super blij mee ze zeiden dat ik dat wel vaker mocht doen!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?