Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
bijgerecht

Hartige crumble op Provençaalse wijze

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Voorbereiding25 min
  • Porties4 porties
goedkoop
bijgerecht
hoofdgerecht
Frans
recipe image Hartige crumble op Provençaalse wijze
  • 2 pakjes geroosterde diepvriesgroenten (2 x 450 g)
  • 50 g versgeraspte parmezaan
  • zout
  • 100 g Solo
  • 150 g meel
  • 1 koffielepel(s) tijm
  • peper
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  1. Laat de groenten volledig ontdooien op kamertemperatuur.
  2. Verdeel ze over vier aparte ovenbordjes of in één grote schotel.
  3. Kruid lichtjes, indien nodig.
  4. Doe de bloem, de parmezaan en de tijm in een slakom.
  5. Kruid met peper en zout, en voeg de goed gekoelde en in-klontjes-gesneden Solo toe.
  6. Bewerk het geheel met de vingertoppen en verkruimel de mengeling.
  7. Het is niet de bedoeling om een compacte deegbol te verkrijgen, wel grote kruimels.
  8. Verdeel de kruimels over de groenten, bestrooi met de pijnboompitten en laat 25 minuten bakken in een warme oven (voorverwarmd op 180°C).

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.