use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mechelse asperges met waterkerssalade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mechelse asperges met waterkerssalade

Mechelse asperges met waterkerssalade

Deze Mechelse asperges zijn ideaal als je op zoek bent naar een fris en licht voorgerecht. Een echte Belgische topper die altijd lukt.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 20 cl Solo Vloeibaar
  • 20 cl light room
  • 8 Mechelse asperges
  • 2 bosjes waterkers
  • 1 blok zachte Hervekaas
  • peper en zout
  • 8 cl olijfolie
  • 4 cl ciderazijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de asperges en snij ze schuin in 7 stukken.
  2. Was de waterkers en droog goed.
  3. Maak de saus door de Hervekaas te laten smelten in light room. Kruid met peper en zout en laat inkoken tot een mooi geheel.
  4. Bak de asperges gedurende 5 minuten in een pan met Solo Vloeibaar Light en blijf voortdurend roeren. De asperges moeten knapperig blijven.
  5. Kruid de waterkers met olijfolie, ciderazijn, zout en peper.
  6. Leg de asperges op een bord, schik er de waterkerssalade op en overgiet met de Hervesaus.
Heb je nog asperges over na het bereiden van je Mechelse asperges? Bewaar ze in een afgesloten plastic zak of in een natte doek in de koelkast, zodat ze niet uitdrogen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.