Artikel **** (2 stemmen)

Vis, gezond én heerlijk licht!

  • 1 reactie
  • 43 keer bewaard
  • 15 963 keer bekeken
Met vis kan je alle kanten op. Rijk aan smaak en omega 3, ideaal voor alledaagse combinaties én traktaties voor echte fijnproevers.

Nog op zoek naar een gezond voornemen? Zet dan twee keer per week vis op je menu! Het is niet alleen een voedzaam alternatief voor vlees, het bevat ook maar weinig vet. Bovendien kan je met de rijke smaak van vis lekker variëren en zijn de gezonde omega 3 vetzuren goed voor je lichaam.

Lekker variëren! 

Vis heeft zoveel voordelen! Het zijn stuk voor stuk smaakbommetjes en of je ze nu stoomt, (roer)bakt, grilt of klaarmaakt in de oven, … Vis is altijd klaar in een wip! Test alvast deze overheerlijke en lichte recepten uit! Wedden dat je die goede gewoonte makkelijk volhoudt? 

Roerbak van vis, tomaten, paprika en courgettes met aardappelpuree

****
30 min

Voor dit gezonde receptje met lekkere zachte stukjes visfilet heb je maar een handvol ingrediënten nodig. De zuivere smaken zorgen voor de perfecte doordeweekse maaltijd.

Gebakken scholfilet met bieten en krielaardappel

*****
25 min

Eenvoudig en toch gedurfd! Met dit gezonde en lichte gerechtje, zorg je voor een overheerlijk kleurenfestijn op je bord!

Gebakken citroen-gemberzalm met quinoa en broccoli

*****
25 min

Zalm en broccoli, saai? Pimp ‘m met wat citroenzeste en gembersiroop! Even in de warme oven en na 12 minuten kan je al smullen! 

Vis hutsepot met wortel, erwten, mosterd en dille

****
30 min

Toch gezond koken in een drukke week? Aan deze hutsepot spendeer je amper tijd! Varieer met seizoensgroenten of ingrediënten die je zelf lekker vindt!

Kabeljauw met kaki, paprika, sinaasappel en dille met rijst en snijbonen

*****
30 min

Maak je graag iets speciaals klaar? Laat iedereen jouw kabeljauw met kaki en sinaasappel ontdekken! Watertanden gegarandeerd! 

Andere Solo-leden over dit artikel (1)