hoofdgerecht
Zwarte tagliatelle met calamaris
van Gaëtan Colin
van Gaëtan Colin
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 180 g schoongemaakte kleine calamarissen
- 20 g Solo Vloeibaar
- 5 eetlepels bladpeterselie
- 4 eetlepels dille
- 3 eetlepels koriander
- 20 cl fijne olijfolie
- peper en zout
- 240 g zwarte tagliatelle
- 1 teentje look
- Voor de pesto: mix de kruiden met de olijfolie en kruid naar smaak.
- Kook de tagliatelle 8 minuten in gezouten kokend water en laat afkoelen.
- Bak de in plakjes gesneden calamaris in 10 g Solo Vloeibaar. Voeg het geperste knoflookteentje toe en kruid met peper en zout.
- Verwarm de tagliatelle in 10 g Solo Vloeibaar en voeg de calamarissen en de kruidenpesto toe.
- Bestrooi eventueel met parmezaan en dien op.
