use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Witte chocolademousse met amandelkrokant en frambozencoulis
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Witte chocolademousse met amandelkrokant en frambozencoulis

Witte chocolademousse met amandelkrokant en frambozencoulis

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1.25 dl melk
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 dl verse room
  • 1 vanillestokje
  • 200 g witte chocolade
  • 25 g bloem
  • 70 g suiker
  • 3 eiwitten
  • 150 g bloemsuiker
  • 50 g amandel poeder
  • 1 dl verse room
  • 125 g suiker
  • 300 frambozen
  • 1 citroen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Voor de Cocolade mousse:
  2. Breng de melk aan de kook met de gespleten vanille. Laat op een zacht vuur gedurende 8 minuten trekken.
  3. Haal de vanillestok uit de melk, schraap de zaadjes los en voeg die aan de melk toe.
  4. Week ondertussen de gelatine in een bodempje water.
  5. Breng de melk terug aan de kook en smelt er dan eerst de in stukjes gebroken chocolade in en dan de uitgeknepen gelatine. Laat afkoelen.
  6. Klop ondertussen de room op en spatel door de chocoladebereiding. Verdeel over kommetjes en laat opstijven.
  7. Voor de amandelkrokant:
  8. Meng de gemalen amandelen met de bloem, de suiker, de room en 1 eiwit tot je een glad deeg bekomt.
  9. Klop de andere eiwitten stevig op en voeg er beetje bij beetje de bloemsuiker bij tot je een glanzende bereiding bekomt.
  10. Roer deze voorzichtig onder het deeg.
  11. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er kleine hoopjes deeg op.
  12. Duw ze plat met een spatel en bak ze 20 minuten in een op 180 ° voorverwarmde oven.
  13. Voor de coulis
  14. Rasp de gele schil van de citroen. Mix de frambozen glad en breng ze op smaak met de suiker en de geraspte citroenschil.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.