use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Warme citroencakejes met plattekaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Warme citroencakejes met plattekaas

Warme citroencakejes met plattekaas

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g Solo in wikkel
  • 250 g bloem
  • 250 g suiker
  • 4 eieren
  • 2 citroenen
  • 250 g plattekaas
  • 4 eetlepels honing

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 160° C.
  2. Klop de eieren met de suiker op tot een luchtige massa. Laat de Solo au bain-marie smelten en voeg die toe aan het eiermengsel. Meng er ook de bloem door tot je een mooi beslag krijgt.
  3. Rasp de schil van 1 citroen en meng die onder het deeg. Pers nu beide citroen en voeg het sap toe.
  4. Giet het deeg in ingevette bakvormpjes en bak de cakejes zo’n 10 minuten op 160° C.
  5. Meng terwijl de plattekaas met de honing.
  6. Serveer de warme cakejes met een schepje honingkaas.
Om te controleren of de cakejes klaar zijn, prik je met een naald in een cakeje en haal je de naald er terug uit. Als er geen beslag meer aan de naald hangt, zijn de cakejes klaar. Is dat niet het geval, laat ze dan nog 2 minuutjes verder bakken en doe de test nog eens.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.