use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Timbaaltje van kipfilet en avocado
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Timbaaltje van kipfilet en avocado

Timbaaltje van kipfilet en avocado

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Solo Vloeibaar
  • 1 limoen
  • zout en peper
  • 2.5 dl water
  • 0.5 blokje Knorr Finesse kipbouillon
  • 200 g kipfilet
  • 1 venkelknol
  • 1 avocado
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • extra vergine olijfolie
  • 2 tomaten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de kipfilet in stukken en bak in Solo Vloeibaar.
  2. Kruid met peper en zout en zet opzij.
  3. Snij de venkel in stukken en leg ze 2 minuten in kokend water.
  4. Giet af en spoel onder koud water. Zet ook opzij.
  5. Prak het avocado-vruchtvlees met een vork. Meng er het sap van 1 limoen onder en het gepelde en gehakte teentje look.
  6. Hak de kipfilet en de venkel grof. Meng onder de avocado en breng op smaak met olijfolie, balsamicoazijn, peper van de molen en zout.
  7. Pel en ontpit de tomaten, snij in blokjes.
  8. Breng 2.5 dl water aan de kook met 1/2 blokje kippenbouillon, doe er de tomatenblokjes bij, breng weer aan de kook en zet van het vuur.
  9. Zet midden in de borden een uitsteekvorm en vul met het avocadomengsel.
  10. Verdeel er de warme tomatenbereiding rond en serveer.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.