feestelijk
Steak met peperroomsaus
De allerlekkerste steak met peperroomsaus maak je helemaal zelf en met dit biefstuk met peperroomsaus recept natuurlijk! Met lekkere dikke home made frieten en een salade van witlof, postelein en geurige dragonazijn een verrukkelijk hoofdgerecht.
Met dit steak met peperroomsaus recept maak je eenvoudig de allerlekkerste peper-roomsaus. Geserveerd met dikke frieten een lekker knapperige witlofsalade.
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 4 aardappelen
- zeezout
- 4 biefstukken à 150 - 200 g
- versgemalen peper
- 3 el Solo margarine
- 35 g groene peperkorrels
- 1 scheutje rode wijn
- 200 ml bruine fond
- 1 flesje Solo Crèmefine Licht
- 400 g witloof
- 2 el dragonazijn
- 25 g postelein
- 1 snufje fleur de sel
- Extra nodig: frituurpan met solo frituurolie
- Spoel de aardappelen grondig en snijd ze in dikke frieten van 2 cm op 7 cm. Kook ze bijna gaar in gezouten water en laat even afkoelen.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout en bak in hete Solo, naargelang de gewenste bakwijze. Haal het vlees uit de pan. Dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
- Doe de groene peperkorrels in de pan en voeg de rode wijn en fond toe. Laat kort inkoken. Doe de Solo Crèmefine Cuisine erbij en laat inkoken tot een gladde saus.
- Maak het witloof schoon en snijd in stukjes. Werk af met dragonazijn, peper en zout en serveer met de blaadjes postelein.
- Frituur de voorgegaarde frieten op 180 °C. Bestrooi met fleur de sel en serveer bij de steak.
