use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Spaghetti Bolognese
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Spaghetti Bolognese maken

Spaghetti Bolognese

De allerlekkerste spaghetti bolognese maak je helemaal zelf met dit eenvoudige recept. Met soffritto als basis en echte Parmezaanse kaas!

Als basis voor een spaghetti bolognese wordt Italiaanse soffritto gebruikt. Deze basis van zachtgegaarde ui, wortel en bleekselderij geeft de bolognesesaus zijn heerlijke smaak. Geschaafde Parmezaanse kaas mag bij dit klassieke gerecht niet ontbreken!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 400 g gemengd gehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 400 g tomatenblokjes in blik op sap
  • 2 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 500 g spaghetti
  • 50 g geschaafde of geraspte Parmezaanse kaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortel en selder in kleine blokjes
  2. Verhit de Solo in een grote pan, voeg de uien de look toe en bak kort zonder te kleuren. Voeg het gehakt toe en roer het los met een vork. Breng op smaak met zout en peper en paprikapoeder. Laat in een vijftal minuten op hoog vuur rul bakken. Doe vervolgens de groenten erbij en bak alles kort aan.
  3. Voeg nu de tomatenblokjes, 400 ml water en de 2 Knorr Bouillonketeltjes toe. Laat de saus vervolgens op zacht vuur zo’n 45 minuten pruttelen. Roer regelmatig om.
  4. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  5. Verdeel de spaghetti over diepe borden, schep de saus erover en werk af met geschaafde of geraspte Parmezaanse kaas.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.