use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Snelle Coq au Vin met uitjes en champignons
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Snelle Coq au Vin met uitjes en champignons

Snelle Coq au Vin met uitjes en champignons

Deze coq au vin met uitjes dien je op met gekookte aardappeltjes: een simpel, maar overheerlijk gerecht uit de Franse keuken.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 halve wortel,fijngesneden
  • 6 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 snuifje suiker
  • 125 g zilveruitjes (schoongemaakt)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 125 g champignons
  • 4 kippenbillen
  • 5 dl rode wijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Zet een kookpot op het vuur en braad de kippenbillen om en om goudbruin in 2 eetlepels Solo.
  2. Voeg de gesneden ui en wortel toe. Laat kort fruiten. Voeg de rode wijn en het bouillonblokje toe, zet het deksel op de pot en laat ongeveer 45 minuten pruttelen.
  3. Blancheer de schoongemaakte zilveruitjes in ruim water en spoel ze koud.
  4. Bak de uitjes in 2 eetlepels Solo en voeg suiker toe.
  5. Bak in een ander pannetje de gesneden champignons in de rest van de Solo.
  6. Haal de kip even uit de jus en zet opzij. Mix de jus van de kip met een staafmixer (zo zullen de wortel en ui gepureerd worden en dienen ze als bindmiddel). Breng op smaak met zout en peper.
  7. Doe de kip terug in de jus, strooi de uitjes, champignons en peterselie over de bereiding. Serveer met gekookte aardappeltjes.
Laat het vlees voor je coq au vin met uitjes eerst even op kamertemperatuur komen voordat je het begint te bakken. Zo krijgt je kip een mooier korstje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.