use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Salade met gebakken boleten, gerookte eend en notenolie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Salade met gebakken boleten, gerookte eend en notenolie

Salade met gebakken boleten, gerookte eend en notenolie

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g boleten (of andere bospaddestoelen)
  • 1 dl Solo vloeibaar
  • zout en peper
  • 0.5 krulsla
  • 1 dl notenolie
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 20 plakjes dungesneden gerookte eend
  • dragonblaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de boleten schoon door ze in een natte keukendoek te rollen.
  2. Verwijder met een mesje de laatste onzuiverheden.
  3. Snij de grootste boleten in vier, de overige in twee.
  4. Verhit de Solo vloeibaar en bak de boleten op hoog vuur. Kruid met zout en peper.
  5. Spoel intussen de sla.
  6. Maak een vinaigrette door honing, balsamicoazijn en notenolie te mengen.
  7. Meng de sla met de vinaigrette.
  8. Schik de boleten op koude borden en leg de sla en de eendenfilet ernaast.
  9. Strooi er de dragonblaadjes over en lepel er de resterende vinaigrette over.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.