use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Quiche met gele stekelzwammen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Quiche met gele stekelzwammen

Quiche met gele stekelzwammen

Als je een originele quiche wil maken, dan moet je deze quiche met stekelzwammen maar eens proberen. Iets zegt ons dat iedereen aan tafel flink onder de indruk zal zijn.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g gele stekelzwammen
  • 2 eetlepels Solo
  • 2 dl light room
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 rol kruimeldeeg
  • Solo Vloeibaar voor de taartvorm
  • 1 teentje look
  • 2 eieren
  • 80 g gemalen emmenthal
  • 2 eetlepels gesnipperde bieslook
  • 80 g geraspte Parmezaanse kaas
  • peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Reinig de paddestoelen, krab met een mesje alle stekeltjes weg en snij ze in plakjes.
  2. Pel en snipper de look.
  3. Bak de plakjes paddestoelen met de look in de Solo , op hoog vuur.
  4. Laat uitlekken in een zeef, indien nodig.
  5. Klop de eieren los in de light room, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Meng er de Parmezaanse kaas, de helft van de emmenthal, de paddestoelen en de bieslook door.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een met Solo Vloeibaar ingestreken taartvorm van 22 cm diameter met de deeglap en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  8. Giet de vulling in de vorm, bestrooi met de rest van de kaas en bak de quiche gedurende 40 tot 45 min.
  9. Serveer warm of koud met een groene salade.
Een echte quichevorm is van aardewerk en heeft geribbelde randen. Maar je kan voor je quiche met stekelzwammen eender welke (ronde) bakvorm gebruiken die je in huis hebt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.