use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Quiche Lorraine
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Klein geheimpje: met wat Solo Crèmefine wordt je quiche lorraine er nóg lekkerder op. Probeer het zelf uit en geniet van een heerlijk romige quiche.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    2 uur
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g bloem
  • nootmuskaat
  • 300 g Solo Margarine, ijskoud
  • 12 eieren
  • 300 g magere spekblokjes
  • 3 bosjes lenteuitjes
  • 400 ml light room
  • 200 g geraspte gruyère of belegen kaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Kneed een deeg van de bloem, de in blokjes gesneden koude margarine, 4 eieren en een mespunt zout. Verpak het deeg in plastic folie en laat het 2 uur in de koelkast rusten.
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Maak de lenteuitje schoon en snijd ze in schuine stukjes. Bak het spek in een pan aan. Klop de rest van de eieren met de light room los en breng het mengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Bekleed een ingevette quichevorm met het uitgerolde deeg en prik het in met een vork. Verdeel het spek over de bodem. Verdeel hierop de lenteuitjes en de kaas en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 25 minuten gaar.
Bang dat de bodem van je quiche lorraine met gekookte ham zompig zal zijn? Dat kan je vermijden door het deeg eerst een kwartiertje blind te bakken, met behulp van bakbonen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.