buffet
Quiche Lorraine
Klein geheimpje: met wat Solo Crèmefine wordt je quiche lorraine er nóg lekkerder op. Probeer het zelf uit en geniet van een heerlijk romige quiche.
Geef score
Kooktijd45 min
Voorbereiding
Porties

- 600 g bloem
- nootmuskaat
- 300 g Solo Margarine, ijskoud
- 12 eieren
- 300 g magere spekblokjes
- 3 bosjes lenteuitjes
- 400 ml light room
- 200 g geraspte gruyère of belegen kaas
Voorbereiding
- Kneed een deeg van de bloem, de in blokjes gesneden koude margarine, 4 eieren en een mespunt zout. Verpak het deeg in plastic folie en laat het 2 uur in de koelkast rusten.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 ºC. Maak de lenteuitje schoon en snijd ze in schuine stukjes. Bak het spek in een pan aan. Klop de rest van de eieren met de light room los en breng het mengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Bekleed een ingevette quichevorm met het uitgerolde deeg en prik het in met een vork. Verdeel het spek over de bodem. Verdeel hierop de lenteuitjes en de kaas en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 25 minuten gaar.
