Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Pepernootcupcakes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd35 min
  • Porties12 porties
Sinterklaas
goedkoop
nagerecht
Belgisch
recipe image Pepernootcupcakes
  • Cupcakes:
  • 100 g bloem
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 100 g basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 5 g speculaaskruiden (ca. 1 tl)
  • Garnering:
  • 125 g poedersuiker
  • 80 g Solo (kamertemp.)
  • 50 g pepernoten
  • Extra:
  • muffinbakblik met 12 holletjes en in elk een papieren cupcake-vormpje
  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Zeef de bloem boven een grote kom. Roer de Solo, basterdsuiker, eieren, een snufje zout en de speculaaskruiden erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot een smeuïg beslag.
  3. Schep er 50 g pepernoten door.
  4. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  5. Klop de poedersuiker met de zachte Solo in 8-10 minuten met een mixer of pollepel (pollepel duurt het langst) tot een luchtige crème.
  6. Verkruimel er 25 g pepernoten boven en schep ze erdoor.
  7. Schep op elke cupcakeje een lepel crème en leg er een of meer pepernoten op.
Zet de cupcakejes in een trommel, maak er een cadeautje van met je eigen naam, schrijf er groot op dat het breekbaar is en deel de cakejes uit als je het pakje krijgt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.